Bönbröd surdeg
På önskemål från våra kunder tar vi fram några nya surdegsbröd och denna gången Bönbröd. Vi slår till med lite kikärtor och kidneybönor för att öka proteinhalten i brödet. Ett fantastiskt fint tillskott i bönbröd, både smakmässigt och för att öka saftigheten.
Recept på Bönbröd
- vetemjöl
- vatten
- fint rågmjöl
- rågsurdeg
- vetesurdeg
- kikärtor
- kidneybönor
- salt
Vår surdeg är hälsosam och nyttig för magen, den innehåller mjölksyra och ättiksyrabakterier. Vi har aldrig jäst i våra surdegsbröd, utan dessa får jäsa naturligt i ett till tre dygn. När bröd får jäsa länge bryts futinsyra ner och vi kan bättre tillgodogöra oss mineralerna som finns i mjölet. Vår surdeg har 7år på nacken och mamman startades på russin. Är du intresserad av surdegsbakning kan du köpa en start av oss. sen är det bara att sätta i gång.
I surdegens fantastiska värld!
Bröd med protein…
Vi vill baka gott och nyttigt bröd som ska smaka bra i flera dagar. Bönerna ökar på proteinkällan, något som många uppskattar i kolhydratrika livsmedel. I detta bönbröd har vi valt kikärtor och kidneybönor…
Imorgon får vi veta om vårt Bönbröd vill jäsa och smakar gott.
Välkomna!