Kärlek till kakor

Chokladpaj med Kolatäcke

Det finns alltid en god anledning till en trevlig fikastund. Hemma med barnen, på jobbet, ute i pulkabacken tillsammans med nära och kära. Vi har börjat med lite olika kakor i pajformat och fler sorter kommer… Just nu har vi hallonpaj och chokladpaj, den senare finns även bakad utan gluten. Orginalet är med mördegsbotten och kolatäcke. Fyllningen körs på mandelmassa, ägg, smör, socker och kakao, en chokladmazarin som vi bakar i våra nya springformar. Kladdigt, snyggt och jättesmarrigt. Den är lite kladdig, inte så söt och mycket chokladsmak.

Hallonpaj i nytt format

 

Vår andra paj är vår populära Hallonpaj i nytt utförande. En favorit med mördegsbotten, mazarinfyllning gjord på socker, ägg, smör, mandelmassa och lite vetemjöl. Vi lägger ekologiska hallon från Moheda sylt i och toppar med vår hemkokta vaniljkräm efter Jan Hedhs recept. Frisk och fyllig på samma gång.

Vi kommer med fler sorter och smaker längre fram. Har tänkt oss Cheesecake och Citronmarängpaj, men även säsongens goda smaker, rabarber och vinbär framöver. Tipsa oss gärna om goda recept.

Mazariner och historia

Mazariner är ett litet bakverk från 1600- och 1700-talet, bakat som en liten pastej. Bakverket är troligen uppkallat efter kardinal Jules Mazarin (född 1602 i Italien med levde större delen av sitt liv i Frankrike). Detta kära, goda bakverk finns i de flesta konditorier i någon form, kanske bakat i långpanna och som bas i något annat bakverk. Få kakor är så älskade, och tacksamma. Det goda smörsmaken och mandelmassan som håller sig saftig och god hela dagen. Det finns nog lika många recept på Mazariner som det finns konditorier i Sverige.

Sugen på att prova du också? Välkommen in till oss måndag-fredag 7.00-18.00. Vi bakar olika bakverk varje dag och vårt sortiment varierar. På fredagar har vi fredagsmys och extra uppbullat i butiken. Prova våra goda Pizzaknyten om du vill ha en enkel och snabb fredagslunch!

Välkommen!